Floraria Bloom Brasov, Strada 13 Decembrie nr. 86 bloomfloryst@yahoo.com 0759 788874, 0727 868081

Politică de confidențialitate

Politică de confidențialitate

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prezenta Politica de Confidentialitate („Politica”) ofera informatii cu privire la procedurile utilizate pentru protejarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor („Date personale”) website-ului: www.florariabloombrasov.ro, care reprezinta un website de prezentare a serviciilor oferite de YST FLOWERS DECOR SRL, in cele ce urmeaza denumit „Website-ul”.

1. Cine suntem?

Website-ul www.florariabloombrasov.ro este administrat de YST FLOWERS DECOR SRL, cu sediul social in BRASOV, STR. Harmanului 104, inregistrata la Registrul Comertului cu Nr. J8/1158/2020, avand CUI 42708917. In cazul in care doriti informatii suplimentare despre noi si activitatea noastra, ne puteti contacta la adresa de e-mail: bloomfloryst@yahoo.com sau admin@florariabloombrasov.ro

Florysta noastra este administratorul Website-ului si prelucreaza datele cu caracter personal ale persoanelor care utilizeaza acest Website in calitate de operator in conformitate cu GDPR si, prin urmare, suntem responsabili pentru procesarea datelor descrisa mai jos.

Pentru intrebari sau solicitari privind prelucrarea datelor, va rugam sa contactati responsabilul nostru pentru protectia datelor, ale carui date de contact le puteti gasi mai jos.

Puteti contacta responsabilul nostru pentru protectia datelor in orice moment utilizand urmatoarele metode de contact:

– Prin email: admin@florariabloombrasov.ro

– Prin formularul de contact prezent AICI.

Prezenta Politica stabileste regulile privind colectarea, stocarea, divulgarea prin transmitere/transfer catre alte state si protejarea datelor cu caracter personal primite de Florysta noastra de la persoane fizice ca urmare a vizitarii sau navigarii pe Website.

2. Prevederi generale

Datele cu caracter personal inseamna orice informatie care va identifica in mod direct sau indirect ca individ. „Direct” inseamna, de exemplu, numele si adresa dumneavoastra; „Indirect” inseamna ca acestea sunt combinate cu alte informatii.

Datele cu caracter personal si/sau datele cu caracter special ale utilizatorilor Website-ului sunt prelucrate de Florysta in conformitate cu prevederile legislatiei aplicabile si in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE („GDPR”), inclusiv orice alte regulamente aplicabile la nivel european sau local, adoptate in contextul GDPR, si in conformitate cu prevederile prezentei Politici.

Nu este obligatoriu sa ne furnizati datele dumneavoastra cu caracter personal. Totusi, in cazul in care nu ne furnizati datele dumneavoastra cu caracter personal, nu vom putea sa prelucram si/sau, dupa caz, sa transferam acele date cu caracter personal a caror prelucrare este necesara in contextul solutionarii solicitarilor dumneavoastra.

Website-ul poate cuprinde link-uri prin care utilizatori sunt directionati catre pagini de internet operate de terte persoane cu privire la care Florysta nu este responsabila privind practicile de confidentialitate si nu va controla sau garanta utilitatea, vandabilitatea sau executia produselor sau serviciilor oferite pe website-uri ale tertelor persoane.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de GDPR in categorii speciale de date cu caracter personal. Floraria noastra nu ofera servicii în mod direct copiilor sub 16 ani si nu utilizeaza datele cu caracter personal ale acestora în scopuri de marketing sau pentru crearea de profiluri de utilizator. Cu toate acestea, daca in mod incidental sunt prelucrate date cu caracter personal ale copiilor sub 16 ani pentru prestarea serviciilor , vom solicita expres acordul parintilor in acest sens si vom lua masuri de securitate adecvate acestei categorii de persoane.

3. Tipuri de date personale prelucrate

Date generale colectate de Florysta noastra.

Prin site-ul www.florariabloombrasov.ro vom prelua si prelucra informatii si date care permit identificarea persoanelor fizice si juridice, pe care acestea ni le ofera, precum: nume si prenume (inclusiv numele si prenumele reprezentantului legal sau al persoanei de contact), numar de telefon, adresa de email, adresa postala fizica, adresa de livrare, date de identificare fiscala, date bancare, dupa caz.

Florysta va prelucra datele personale ale utilizatorilor Websiteului in mod diferit, in functie de activitatea acestora pe Website, respectiv datele personale prelucrate ca urmare a unei simple vizite vor fi diferite fata de datele personale prelucrate ca urmare a utilizarii formularului de contact sau plasarea unei comenzi.

  1. In cazul vizitarii Website-ului, utilizatorii pot accesa Website-ul fara a dezvalui date personale, insa exista o serie de informatii cu caracter personal care sunt transmise automat catre Florysta noastra, respectiv adresa IP, tipul browserului, data si ora accesarii, timpii de acces, tipul aparatului utilizat, precum si alte informatii mentionate in cadrul Politicii de Cookies.
  2. In cazul utilizarii formularului de contact, utilizatorii trebuie sa transmita catre FLorysta o serie de date personale, respectiv nume si prenume, adresa de e-mail, numar de telefon precum si alte informatii care pot reprezenta date cu caracter personal in cadrul mesajului transmis, informatii in lipsa carora FLorysta nu poate raspunde solicitarilor utilizatorilor. Datele dvs. personale colectate prin formularul de contact online vor fi procesate de noi si in scopul de a va oferi informatii despre campaniile de publicitate si de marketing, in masura in care va veti da consimtamantul. In situatia in care utilizatorul nu va fi de acord cu prelucrarea datelor personale in scop de marketing direct de la Florysta, raspunsurile din partea Florystei la solicitarile adresate nu vor fi afectate in niciun fel. De asemenea, utilizatorul isi poate retrage oricand consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor personale in scop de marketing direct.
  3. In cazul utilizarii formularului de comanda, utilizatorii trebuie sa transmita catre Floraria Bloom o serie de date personale, respectiv: nume si prenume (inclusiv a reprezentantului legal al societatii sau a altei persoane indicate de dumneavoastra), adresa de e-mail, numar de telefon, adresa de livrare, adresa de facturare, cont bancar, optiunea privind primirea informatiilor de marketing direct din partea noastra, precum si alte informatii care pot reprezenta date cu caracter personal in cadrul mesajului transmis.
  4. In cazul utilizarii optiunii de tip apel telefonic/mesaj pe canalele de comunicatii (ex. Whatsapp/Facebook/email), la momentul accesari acestora, utilizatorii vor trebui sa transmita catre Florysta anumite date personale despre sine, in functie de solicitarile adresate operatorului cu care poarta discutia. Totodata, datele pe care le introduceti inainte de a demara o conversatie cu noi in aplicatia de mesagerie accesibila pe Website cat si IP-ul dvs sunt preluate prin serviciul Chat Tawk si vor fi accesate de catre noi. Datele personale oferite de catre dumneavoastra in timpul conversatiei pe chat vor fi preluate de catre noi si vor intra sub incidenta regulamentului GDPR (2016/679/UE), urmand sa fie prelucrate conform prezentei Politici.

Florysta noastra va colecta si stoca toata corespondenta transmisa de catre utilizatori ca urmare a utilizarii oricaror formulare/canale mai sus mentionate. De asemenea, Florysta va putea colecta si prelucra in mod legal date cu caracter personal din surse disponibile in mod public (directoare, informatii online etc.).

4. Temeiul si scopul prelucrarii datelor personale

Florysta va colecta datele personale ale utilizatorilor in temeiul (i) consimtamantului acestora, (ii) efectuarii demersurilor necesare pentru realizarea comenzilor sau furnizarea de raspunsuri utilizatorilor, (iii) intereselor legitime ale Florariei Bloom, (iv) indeplinirea unor obligatii legale ale Florariei Bloom.

De ce colectam aceste date?

Florysta va colecta datele personale ale utilizatorilor Websiteului in scopul (i) asigurarii accesului la Website, (ii) a transmiterii de catre Florysta a raspunsurilor catre utilizatori la solicitarie acestora ca urmare a utilizarii formularelor mentionate mai sus si/sau a optiunilor de chat sau de tip apel telefonic, (iii) transmiterii informatiilor de marketing direct in cazul in care utilizatorii au consimtit in mod expres la aceasta, (iv) efectuarea de statistici interne.

In plus, noi colectam datele tale cu caracter personal pentru urmatoarele scopuri:

  • Pentru a putea comunica cu tine, pentru confirmari telefonice, etc;
  • Pentru a trimite oferte promotionale, newslettere si a te informa cu privire la noile oferte;
  • Pentru a va trimite publicitatea care v-ar putea interesa, anunturi personalizate, oferte relevante pentru tine, concursuri disponibile pe website;
  • Pentru campaniile de marketing si pentru ca eforturile noastre de a ne face brandul cunoscut sa ajunga cat mai aproape de dvs;
  • Pentru a preveni si detecta fraudele si abuzurile;

Pentru a va imbunatati experienta pe website, functionalitatea acestuia si partea de administrare a sistemului;Va rugam sa aveti in vedere ca datele dumneavoastra cu caracter personal nu vor face obiectul unui proces decizional automatizat, inclusiv crearii de profiluri.

5. Utilizarea datelor personale si destinatarii datelor personale

Toate aceste date cu caracter personal sunt utilizate de catre noi pentru a putea colabora cu dvs intr-un mod rapid si eficient si pentru ca actiunile desfasurate sa poata fi finalizate cu succes, de ambele parti.

Scopul principal al colectarii datelor dumneavoastra de catre noi este pentru a putea sa va contactam, dar si pentru transmiterea de oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing de pe site-ul administrat de noi doar in cazul in care ati solicitat acest lucru, efectuarea de statistici interne. Florysta va prelucra datele cu caracter personal pe perioada colaborarii cu dvs, iar ulterior va transforma datele cu caracter personal in date anonime si le va prelucra in scopuri statistice interne.

Florysta garanteaza confidentialitatea datelor personale ale tuturor celor care completeaza formularele de contact / inscriere / sau pe care ni le ofera in alt mod prin site. Datele pe care ni le furnizati prin mail, telefon, formulare sau in alt mod prin site vor fi considerate confidentiale de catre Florysta si nu vor fi divulgate niciunui tert pentru alte folosinte, cu exceptia cazurilor prevazute de lege sau prin prezenta Politica.

In masura in care este necesar in vederea indeplinirii scopurilor mentionate mai sus si in limitele prevazute de legislatia aplicabila, datele personale pot fi transferate in strainatate, in State Membre ale Uniunii Europene, care asigura un nivel adecvat de protectie a datelor personale ale persoanelor vizate.

In masura necesara pentru indeplinirea scopului mentionat mai sus, datele personale pot fi accesate/divulgate exclusiv in scopul indeplinirii responsabilitatilor profesionale, in limitele permise de legislatia aplicabila, de catre:

  1. angajatii si contractantii Florariei Bloom, care vor avea acces la datele personale exclusiv in scopul indeplinirii obligatiilor profesionale ale acestora;
  2. autoritati competente si/sau institutii publice, in limitele conferite acestora conform prevederilor legale aplicabile;

Totodata, membrii echipei noastre (atat administratorii cat si managerii de site) au acces la aceste informatii pentru a va oferi suport cand este nevoie. De asemenea, in privinta obligatiilor si scopurilor de mai sus, datele personale pot fi comunicate si altor societati cum ar fi furnizorii de servicii IT si Cloud Computing, furnizorii de servicii profesionale, furnizorii de servicii juridice, alte entitati care indeplinesc sarcini in numele Florariei Bloom

Toate persoanele imputernicite de noi care prelucreaza datele personale in numele Florariei Bloom au obligatia de a se conforma GDPR cat si a tuturor celorlalte cerinte aplicabile.

Florysta isi rezerva dreptul de a divulga datele personale colectate de la utilizatori in scopul si in cazurile impuse de lege, cat si in situatii in care o astfel de divulgare este necesara pentru a proteja drepturile , pentru a raporta presupuse activitati ilegale, pentru a se conforma procedurilor judiciare, ordinelor sau hotararilor judecatoresti sau oricarui alt proces legal. Prin furnizarea adresei de email, a numarului de telefon sau a altor date personale pe site-ul www.florariabloombrasov.ro, va veti da consimtamantul in mod expres si neechivoc ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa intre in baza de date a societatii noastre si sa fie prelucrate si folosite in viitor de catre aceasta, conform prezentei Politici.

Ne obligam sa nu facem publice sau sa nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor nostri.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operatorii nostri pentru colaborarea cu dumneavoastra.

Daca sunt date despre dumneavoastra eronate sau incoerente, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

6. Stocarea, durata prelucrarii si securitatea datelor dvs

Datele personale ale utilizatorilor Websiteului sunt stocate si prelucrate pe calculatoarele Florariei Bloom, localizate in Romania. Floraria Bloom isi rezerva dreptul de a localiza serverele si computerele sale in alte tari din Uniunea Europeana.

Datele personale ale utilizatorilor Websiteului vor fi pastrate de Floraria Bloom pentru intreaga perioada necesara pentru a raspunde solicitarilor utilizatorilor sau executarea serviciilor. Ulterior acestei perioade, Floraria Bloom isi rezerva dreptul de a retine datele personale, in situatia in care sunt necesare in vederea indeplinirii obligatiilor sale legale sau in vederea apararii unor drepturi in instanta.

Toate datele oferite sunt securizate. Floraria Bloom nu poate garanta securitatea datelor personale atunci cand acestea sunt transmise prin internet si prin intermediul serverelor care nu sunt controlate de noi. Orice transmisii online de date sunt realizate de utilizatori pe propriul risc. Florysta poate lua masuri pentru asigurarea securitatii si confidentialitatii datelor transmise doar ulterior primirii si stocarii acestora in sistemele noastre.

Dumneavoastra aveti dreptul sa ne solicitati stergerea datelor dvs din evidentele noastre, oricand doriti printr-o solicitare la adresa de mail admin@florariabloombrasov.ro.

Daca doriti si alte informatii cu referire la datele dvs personale si modul lor de folosinta in platformele noastre, va invitam sa ne scrieti un mail si veti primi in cel mai scurt timp o solutie la solicitarea dumneavoastra.

7. Drepturile dumneavoastra legale

Conform GDPR, utilizatorii Websiteului au urmatoarele drepturi cu privire la datele lor cu caracter personal:

  • Dreptul de a accesa datele dumneavoastra cu caracter personal
  • Dreptul de a solicita rectificarea datelor dumneavoastra cu caracter personal
  • Dreptul de a solicita stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal,
  • Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal
  • Dreptul la portabilitatea datelor catre alt operator
  • Dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal
  • Dreptul de a retrage consimtamantul in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate in baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia
  • Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata
  • Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere, respectiv, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, daca considerati ca prelucrarea datelor este o incalcare a GDPR

Drepturile anterior mentionate pot fi exercitate prin depunerea unei solicitari in acest sens la urmatoarea adresa de email: admin@florariabloombrasov.ro.

8. Obligatiile persoanelor care utilizeaza Website-ul

Utilizatorii au, in principal, urmatoarele obligatii:

  1. sa furnizeze Date personale adevarate, exacte si complete despre sine, asa cum este cerut de formularele susmentionate. In cazul in care datele personale nu sunt adevarate, exacte si complete, utilizatorii au obligatia de a notifica Floraria Bloom, in cel mai scurt timp in vederea remedierii acestei situatii;
  2. sa mentina si sa actualizeze datele personale pentru a fi adevarate, exacte si complete, atunci cand situatia o cere.

9. Obligatiile Florariei Bloom

Floraria Bloom are, in principal, urmatoarele obligatii:

  1. sa actioneze intocmai pentru realizarea scopurilor mentionate mai sus si sa prelucreze doar datele personale strict necesare pentru aceste scopuri;
  2. sa aplice masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea Datelor personale impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala, prin aceasta intelegandu-se ca va aplica toate masurile tehnice si organizatorice necesare pentru pseudonimizarea datelor personale, reducerea la minimum a datelor personale, integrarea garantiilor necesare in cadrul prelucrarii;
  3. sa acorde acces la datele personale numai persoanelor instruite in prelucrarea datelor personale si care au atributii in prelucrarea datelor personale

10. Plata cu cardul

Online cu card bancar prin Netopia (Visa/Maestro/Mastercard).

In cazul optiunii de plata “Online prin card bancar” veti fi redirectionat catre pagina securizata a procesatorului de plati unde veti completa un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra.

– Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului “3-D Secure” dezvoltat de organizatiile de carduri Visa/MasterCard si care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca al celor realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

– “3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului virtual.

11. PREVEDERI DIVERSE

Pe Website-ul nostru putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Floraria Bloom isi rezerva dreptul de a amenda prezenta Politica in orice moment, modificari care vor fi publicate pe Website si care vor intra in vigoare la momentul publicarii acestora.

Pentru a putea utiliza Website-ul ulterior intrarii in vigoare a Politici amendate, utilizatorii trebuie sa fie de acord cu Politica amendata.

In cazul in care utilizatorii nu doresc sa accepte prezenta Politica, inclusiv modificarile/completarile acesteia, trebuie sa inceteze sa mai foloseasca Website-ul.